Set VN link, Property name = Context, Property VN name = Context
Model link = Uitvoeren werk
Result = PBZ VN
End Set VN link
Set VN link, Property name = Produces, Property VN name = Produces
Model link = Uitvoeren werk
Result =
End Set VN link
Set VN link, Property name = Consumes, Property VN name = Consumes
Model link = Uitvoeren werk
Result =
End Set VN link
Set VN link, Property name = Part of, Property VN name = Part of
Model link = Uitvoeren werk
Result = Omgaan met verstoringen VN, Uitvoeren contractmanagement VN
End Set VN link
Set VN link, Property name = Instance of, Property VN name = Instance of
Model link = Uitvoeren werk
Result =
End Set VN link
Set VN link, Property name = Concerns, Property VN name = Concerns
Model link = Uitvoeren werk
Result =
End Set VN link
Projectbureau Zeeweringen versterkt de steenbekleding op verschillende manieren. Vaak wordt de oude bekleding door nieuwe, zwaardere blokken vervangen. Waar mogelijk worden bestaande betonblokken hergebruikt (Haringmanblokken). Door ze op hun kant terug te plaatsen, ontstaat een dikkere en sterkere steenbekleding. Ook worden dijken versterkt door breuksteen op de oude bekleding te storten. Daaroverheen wordt een laag asfalt gegoten, zodat de stenen goed vastliggen.
Het openbreken van een dijk mag uitsluitend tussen 1 april en 1 oktober. De periode daarbuiten geldt als stormseizoen. Dan is het te gevaarlijk om te werken: tijdens zwaar weer zou een dijk kunnen beschadigen.
De uitvoering is in handen van de aannemer. Hij zorgt ervoor dat al het materiaal en materieel op het juiste moment op de juiste plaat is. De aannemer zorgt ook voor het nemen van de juiste maatregelen ten aanzien van de veiligheid van de omgeving. De aannemer neemt ook de in het contract voorgeschreven maatregelen ter behoud en bescherming van de aanwezige flora en fauna. De uitvoering vindt plaats vanaf april tot oktober, dus buitenom het gesloten seizoen (stormseizoen).
Het toezicht op het werk is voor rekening van de beheerder en het projectbureau. Dit toezicht is in feite de contractbeheersing en omvat aspecten die de opdrachtgever uitvoert en die gericht zijn om zeker te stellen dat de aannemer aan de eisen uit het contract(bestek) voldoen. Daarbij moeten de risico’s voor de opdrachtgever op een acceptabel niveau blijven.
Het primaire doel van de contractbeheersing is om efficiënt en effectief te zijn. Efficiënt wil zeggen op afstand, met zo min mogelijk inspanning en effectief is gericht op de toprisico’s van de opdrachtgever. Het uitgangspunt is de beheersing op afstand volgens de systematiek 'Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB)', waarbij de aannemer de eigen kwaliteit moet borgen.